En revolusjon innen piggteknologien – Bryt isen med nye ContiFlexStud™

En revolusjon innen piggteknologi

Vi bryter isen med nye ContiFlexStud™

Et gjennombrudd for kjøring på norske vinterveier

Continental er stolt over å presentere nyeste innovasjon innen piggteknologi, nye ContiFlexStud™. Dette er en helt ny type pigg som betegner en spennende revolusjon innen vinterkjøring, utviklet med Continentals enestående ekspertise.

ContiFlexStud Logo

Hvorfor er ContiFlexStud™ så enestående?

ContiFlexStud™ er en helt ny type pigg. Den gir vesentlig mindre veislitasje, bedre grep på is, bedre ytelse i hele levetiden og mindre piggstøy i kupeen. Bare én av disse faktorene ville vært velkommen hos førere som kjemper med is og snø på veiene hver eneste vinter. Når du nå får alle fire faktorer i én pigg, så får du en essensiell partner for de mest ekstreme kjøreforhold.

ContiFlexStud™ er en revolusjon ved kjøring på norske vinterveier

Hvis du bor i et område med tøffe værforhold om vinteren, finnes det ingen bedre løsning for optimal ytelse og sikkerhet.

New content item

Eksepsjonelt veigrep på is

Den harde metallpinnen trenger dypere ned i isen på grunn av piggens fleksible gummistamme som tilpasser seg til veioverflaten. Resultatet er høyere kraftoverføring fra bilen og en betydelig økning på 7 prosent veigrep på isete underlag.

New content item

Mindre piggstøy i kupeen

Når du kjører med standard piggdekk, genereres det en del støy. Dette kan gjøre turen mindre behagelig for både deg og passasjerene dine. Hvis du kjører på ContiFlexStud™, reduseres lydnivået i kupeen. På grunn av gummien i piggstammen, er det mindre metall som treffer veibanen, slik at støyen også blir mindre. Vi er sikre på at dette blir den mest behagelige turen med piggdekk du noen sinne har hatt.

New content item

Redusert veislitasje

Nye ContiFlexStud™ har en gummistamme som tilpasser seg veibanen, noe som gjør en enorm forskjell når overflaten aldri er helt jevn. Der vanlige typer pigger vil slite på en asfaltert vei, vil til sammenligning gummistammen i ContiFlexStud™ forårsake vesentlig mindre veislitasje fordi den demper sammenstøtet mellom pigg og veioverflate. Våre tester viser kraftig redusert veislitasje med opp til 20 prosent.

New content item

Bedre ytelse gjennom hele levetiden

Den nye, radikale utformingen av ContiFlexStud™ gir også en annen fordel, nemlig det overlegne grepet. Piggens gummistamme slites jevnt med dekkmønsteret og på denne måten opprettholdes piggens effekt, og sikkerheten beholdes gjennom hele dekkets levetid.

Lær av vinterproffene

Hvor bra yter så denne nye teknologien på veien? For å finne ut dette spurte vi noen profesjonelle drosjesjåfører som er godt kjent med ekstreme vinterforhold. De ble valgt ut spesielt for å teste prototypen i reelle situasjoner, og de var mektig imponert over resultatet.

Christer Mattsson, TABCAB AB, Arvidsjaur Sweden

 

«Det var så glatt med underkjølt regn at busselskapet stoppet all trafikk, men vi kjørte som vanlig takket være denne nye piggteknologien»

Christer Mattsson, TABCAB AB, Arvidsjaur Sverige

Fredrik Öberg, Pitea Taxi AB Sweden

 

«Jeg er ekstremt kresen, bremseeffekt er avgjørende, og jeg er imponert over denne nye piggteknologien»

Fredrik Öberg, Piteå Taxi AB Sverige