Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

Valget mellom sommerdekk og vinterdekk.

Sommerdekk vs. vinterdekk

Velg riktig dekk til riktig sesong

Raske fakta: Sjekkliste

  • Når sesongtemperaturen faller, er det på tide å bytte til vinterdekk.
  • Vinterdekk fungerer godt under alle kalde værforhold, alt fra snø og is til våte og kalde tørre veier.
  • Når temperaturen stiger på våren, må du montere sommerdekk på bilen.
  • Sommerdekk gir godt grep på våte og tørre veier, høy stabilitet i svinger og optimal kjørelengde ved varme temperaturer.
  • Helårsdekk er noe som ikke anbefales i Norge med så stor forskjeller og variasjoner på sommer og vinter.

Været endrer seg gjennom året, noe som påvirker kjøreforholdene på veien. Derfor trenger bilen din å være utstyrt med dekk som er tilpasset både værforhold og norske lover. Her får du mer informasjon om sommerdekk og vinterdekk. 

New content item

Når trenger du sommerdekk?

Når våren kommer og temperaturen stiger, bør du bytte til sommerdekk. Sommerdekk gir et langt bedre grep og kortere bremselengde på både våte og tørre veier i sommerhalvåret. Dette er fordi et sommerdekk har et annet mønster og en annen gummiblanding enn vinterdekk. Sommerdekk gir også høy stabilitet i svinger og optimal kjørelengde ved sommertemperaturer. Dette betyr at du trygt kan kjøre bilen din på både tørre og våte glatte veier i de varmere månedene. Husk imidlertid at sommerdekk ikke er egnet for tøffe vinterforhold, så sørg for å bytte dekk når sesongen krever det. 

Når trenger du vinterdekk?

Når temperaturen faller, er det på tide å bytte til vinterdekk. Disse dekkene fungerer godt under alle vinterforhold, alt fra snø og is til våte og kalde tørre veier. De gir forbedret bremseevne i snø og isete forhold og har et dypere mønster som rydder bort slaps og graver seg ned i snøen for større trekkraft.

En annen grunn til at de er så effektive er at de er laget av en tilpasset gummiblanding som holder seg myk og fleksibel ved lave temperaturer. Men det er ikke tilrådelig å bruke vinterdekk i varmt vær; denne mykere gummiblandingen vil slites raskere på tørr asfalt og vil gi dårligere grep og bremselengde.

Finn ditt dekk

Den raskeste veien til det perfekte dekket.

Vinterdekk på sommeren

Winter tires in summer

Hvorfor du ikke skal kjøre på vinterdekk i sommermånedene.

Les mer

Sommerdekk på vinteren

Using summer tires in winter conditions might be dangerous and risks damaging your tires.

Ikke kjør på sommerdekk på vinteren

Les mer

Hvordan skifte dekk

Whether it’s an emergency puncture situation or you’re switching your seasonal set – here’s your guide to changing a tire.

Det er flere årsaker til at du kan trenge å bytte hjul på bilen din. Her får du god hjelp og veiledning gjennom vår dekkskifteguide. 

Les mer