Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

Continental er partner til Extreme E, en ny racing serie som setter nye grenser for ytelse og sikkerhet innen eMobilitet

Utviklet for

det ekstreme

NESTE RACE:
ISLAND XPRIX, SARDINIA, ITALIA 6-7 & 9-10 Juli 2022

Tage
0 0 0 0
0 0 0 0
0 0 0 0
Stunden
0 0 0 0
0 0 0 0
Minuten
0 0 0 0
0 0 0 0
Sekunden
0 0 0 0
0 0 0 0
 
BROADCAST INFORMATION

Wherever you are in the world, find out how you can watch Extreme E. We will continue to update this list of channels and broadcasters.

 
Coast of Sardinia

Vi tar elbilen til nye høyder

Som bilist stiller du de høyeste kravene til dekkene våre, og det er derfor Continental ønsker utfordringer velkommen og setter nye milepæler for ytelse og sikkerhet. Og nå som vi er en av partnerne til Extreme E, er et nytt eventyr i ferd med å ta av. Bli med oss i denne løpsserien som beveger seg inn på ukjent territorium: til de mest ugjestmilde hjørnene av verden, bærekraftige off-road kjøretøy med en kraftig elektrisk drivlinje, og en racing serie der seier kun er mulig gjennom perfekt samspill mellom bil og sjåfør.


Ekstrem racing på de mest fjerntliggende plasser i verden

Extreme E – The Race

10 lag med en mannlig og en kvinnelig sjåfør konkurrere på 5 lokasjoner over hele kloden.


Tror du elbiler kun er for begrensede turer? Tenk om igjen. Den nye Extreme E racing serien tar deg med til de villeste og mest utemmede områdene på kloden. Med et team av profesjonelle sjåfører som skal konkurrere under ekstreme forhold for den ultimate utfordringen, har motorsport aldri vært så elektrifiserende.

 

Med momentumet fra Formel E-serien, der den globale tilhengerskaren har vokst til 330 millioner på bare fire sesonger, er tiden inne for noe helt nytt innen racing. Extreme E bringer høykvalitets sportsbiler til de tøffeste kjøreforholdene som kan tenkes, der bare de mest uredde sjåførene, med hjelp av nettopp konstruert teknologi, kan lykkes.

 

Når Extreme E kjøres i gang, vil 10 lag med en mannlig og en kvinnelig sjåfør konkurrere på 5 lokasjoner over hele kloden. Og som partner til serien, vil Continental tilby spesialbygde dekk for å sikre perfekt veigrep, enten det kjøres i Sør Amrika, ørkenen i Saudia Arabia eller ved kysten av Sardinia.


Utover det Extreme

Extreme E sies å være den mest ekstreme formen for motorsport og den svenske racingstjernen Mikaela Åhlin-Kottulinsky er Continental sin offisielle testfører av dekkene spesielt utviklet for arrangementet. Se alt i vår videoserie "Utover det Extreme"


Location, location, location til det ekstreme

Extreme E – St. Helena

Helt i tråd med Extreme E filosofien er skipet St Helena, et tidligere Royal Mail skip som skal frakte deltakerne til fem forskjellige lokasjoner rundt om i verden.

Helt i tråd med Extreme E-konseptet er skipet St. Helena, et tidligere Royal Mail skip som skal frakte våre team til de fem forskjellige løps-stedene rundt om i verden.

Skipet har blitt tranformert og oppgradert for flere millioner euro, og skal fungere som en operasjonsbase og flytende paddock for den globale ekspedisjonen. Hun har fått et topp moderne verksted pluss et sentralt område for drift, logistikk, kommunikasjon, oppholdsrom og overnatting.

Så hvor vil Extreme E-eventyret føre oss, og hvilke utfordringer vil sjåførene møte?

Extreme E – Lokasjon ørken

Extreme E vil være vertskap for et løp på den tørre, subtropiske grensen til Sahara.

19 - 20. februar 2022: NEOM, Saudia Arabia

Sesong 2 starter i den bærekraftige fremtidsmetropolen NEOM i Saudia Arabia, hvor Extreme E-sjåførene vil møte brennende varme, og tørt og sandet terreng. NEOM er en futuristisk idé som en dag vil huse store hjerner og virksomheter som jobber mot en ny modell for bærekraft. Alt dette og mer gjør det til det ideelle stedet for vår andre sesong av Extreme E.

Øya Sardinia, skal være vertskapet for det første Extreme E løpet i Europa.

Juli 6-7 & 9-10, 2022. Sardinia, Italia

Vi returnerer til Sardinia for sin første europeiske destinasjon i den andre sesongen av Extreme E. Den italienske øyas 2000 kilometer lange kystlinje byr på et visuelt spektakulært og variert terreng omgitt av Middelhavet, men som konkurrentene vet altfor godt, blir dette ingen strandferie. Førerne vil måtte slite med grus, kanskje til og med steiner og høydeforandringer. Firehjulsdrift vil være avgjørende for å hjelpe bilene med å håndtere glidning på skifteflaten. 

 

De mest robuste dekkene noensinne

Extreme E – Continental dekk

Et ekstremt race krever ekstreme dekk: Continental dekk!

Et ekstrem race krever ekstreme dekk

Extreme E er den mest ekstreme racing-serien verden noen gang har sett. Et race som går under så unike og utfordrende forhold, krever en ny type dekk. Og som partner til Extreme E, gjør vi vårt for å sikre at alle deltakerne har best mulig utstyr for å takle forholdene - uansett hva de møter. Continental gikk nøye gjennom kravene og bygde et dekk med høy ytelse som spesifikt imøtekommer de konkurrerende lagenes behov. De optimaliserte dekkene er ikke bare bygget for ekstreme forhold, men også for de unike kravene til rene elektriske SUV-er.

Brennende hete og isende kulde, gjørme og sand – uansett hvor ekstreme forholdene er for både biler og mennesker, så trenger de et dekk med godt grep, god trekkraft og maksimal ytelse gjennom hele racet. Continental CrossContact LX, som var basis for de nye dekkene utviklet for Extreme E, er et  vel balansert touring dekk med et mønster designet for å forbedre trekkraft og stabilitet på praktisk talt alle underlag. Vi videreutviklet dette ved å lage to helt nye dekk spesielt for Extreme E. CrossContact Xtreme Winter og CrossContact Xtreme Summer vil hjelpe deltakerne trygt i mål i verdens mest ekstreme racingserie.


Rally har aldri før vært så elektrisk

Extreme E – Race spesifikasjoner

Alle Extreme E deltakerne benytter samme standardiserte utstyr: dekkene, batteriene og SUV-modellen.

Helt elektrisk – electrisk SUV for ekstreme racing

Alle Extreme E deltakerne benytter det samme utstyret og det er her motorsport produsenten Spark Racing Technology kommer inn i bildet. De skal lage, sette sammen og levere en helt ny elektrisk SUV-modell for de eventyrlystne pionerene i denne off-road serien

En annen kritisk komponent i Extreme E bilene vil være batteriet. Det samme selskapet som tok hånd om batteriene de fire første sesongene av ABB FIA Formel E Championship, Williams Advanced Engineering, er nå ansvarlig for dette i Extreme E.

Testing av prototypen vil begynne i juli 2019 med betydelig bidrag fra Continental om dekkteknologi. Hvert team vil motta to sett med sommer- og vinterdekk, optimalisert for alle tenkelige aspekter av ytelse og sikkerhet som kreves av de elektriske SUV-ene.Hvordan bygge en helelektrisk SUV for ekstrem racing

Extreme E sin helt elektriske SUV, kalt Odyssey 21, er utstyrt for løp under de tøffeste forhold. Oppdag den imponerende bilen.

Hvordan vinne Extreme E mesterskapet

Extreme E er et verdensomspennende mesterskap hvor heleklektriske SUVer kjemper mot hverandre i noen av verdens mest ekstreme miljøer.

Formatet til Extreme E er kjent for motorsportfans, der to grupper på seks team hver konkurrerer mot hverandre i en fartsfylt turnering. De fire beste teamene går videre til en utslagsfinale og kjemper om en ettertraktet plass i finalen.

Off-road etappene vil være 6-10 kilometer lange, og sjåførene må navigere seg gjennom en rekke virtuelle porter. Hver etappe vil bestå av 5-6 porter, med en kombinasjon av terrengløp og åpent terreng.

Hva skjer akkurat nå:


Visste du at Continental er en av grunnleggerne av Extreme E?

Se alle våre historier om Extreme E, et race som setter nye milepæler innen eMobilitetsytelse og sikkerhet.