Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

Continental er partner til Extreme E, en ny racing serie som setter nye grenser for ytelse og sikkerhet innen eMobilitet

Utviklet for

det ekstreme

Vi tar elbilen til nye høyder

Som bilist stiller du de høyeste kravene til dekkene våre, og det er derfor Continental ønsker utfordringer velkommen og setter nye milepæler for ytelse og sikkerhet. Og nå som vi er en av partnerne til Extreme E, er et nytt eventyr i ferd med å ta av. Bli med oss i denne løpsserien som beveger seg inn på ukjent territorium: til de mest ugjestmilde hjørnene av verden, bærekraftige off-road kjøretøy med en kraftig elektrisk drivlinje, og en racing serie der seier kun er mulig gjennom perfekt samspill mellom bil og sjåfør.


BROADCAST INFORMATION

See where you can watch Extreme E across the globe. This list of channels and broadcasters will continue to  be updated ahead of the first X Prix on the 3rd and 4th April 2021.

Ekstrem racing på de mest fjerntliggende plasser i verden

Extreme E – racing

12 team fordelt på to grupper skal konkurrere 5 forskjellige steder i verden. De fire beste teamene går videre til knock-out race.


Tror du elbiler kun er for begrensede turer? Tenk om igjen. Den nye Extreme E racing serien tar deg med til de villeste og mest utemmede områdene på kloden. Med et team av profesjonelle sjåfører som skal konkurrere under ekstreme forhold for den ultimate utfordringen, har motorsport aldri vært så elektrifiserende.

 

Med momentumet fra Formel E-serien, der den globale tilhengerskaren har vokst til 330 millioner på bare fire sesonger, er tiden inne for noe helt nytt innen racing. Extreme E bringer høykvalitets sportsbiler til de tøffeste kjøreforholdene som kan tenkes, der bare de mest uredde sjåførene, med hjelp av nettopp konstruert teknologi, kan lykkes.

 

Når Extreme E kjøres i gang, vil 12 lag fordelt på to grupper kjøre på 5 lokasjoner, hvor de fire beste lagene går videre til knock-out-etappen. Og som partner til serien, vil Continental tilby spesialbygde dekk for å sikre perfekt veigrep, enten det kjøres i Himalaya, ved kysten av Det indiske hav, på Grønland, gjennom ørkenen eller i jungelen.


Utover det Extreme

Extreme E sies å være den mest ekstreme formen for motorsport og den svenske racingstjernen Mikaela Åhlin-Kottulinsky er Continental sin offisielle testfører av dekkene spesielt utviklet for arrangementet. Se alt i vår videoserie "Utover det Extreme"


Location, location, location til det ekstreme

Extreme E – St. Helena

Helt i tråd med Extreme E filosofien er skipet St Helena, et tidligere Royal Mail skip som skal frakte deltakerne til fem forskjellige lokasjoner rundt om i verden.

Helt i tråd med Extreme E-konseptet er skipet St. Helena, et tidligere Royal Mail skip som skal frakte våre team til de fem forskjellige løps-stedene rundt om i verden.

Skipet har blitt tranformert og oppgradert for flere millioner euro, og skal fungere som en operasjonsbase og flytende paddock for den globale ekspedisjonen. Hun har fått et topp moderne verksted pluss et sentralt område for drift, logistikk, kommunikasjon, oppholdsrom og overnatting.

Så hvor vil Extreme E-eventyret føre oss, og hvilke utfordringer vil sjåførene møte?

Extreme E – Lokasjon ørken

Extreme E vil være vertskap for et løp på den tørre, subtropiske grensen til Sahara.

Race nummer to for Extreme E vil gå på den tørre subtropiske grensen til Sahara. I denne ørkenregionen, der mer vann fordamper fra bakken enn det erstattes av nedbør, er hovedegenskapene tøffe forhold, lite vann og karrig landskap. Firehjulsdrift er kritisk i dette miljøet, for mens vanlige biler kan kjøre over hardpakket sand, krever det skiftende terrenget med sanddyner mer trekkraft og drift på alle fire hjul.


The island of Sardinia hosts the first European Extreme E race. 

7 - 8 May 2022. Sardinia, Italy.

For its first race in Europe, Extreme E is headed to Sardinia. The Italian island’s 2,000 kilometers of coastline offer a visually spectacular and varied terrain surrounded by the Mediterranean. The Island X Prix will take place on sand, but it won’t be a walk on the beach. The drivers will have to contain with gravel, maybe even rocks and changes in elevation. Four-wheel drive will be essential to help the cars deal with slippage on the shifting surface.  

 

De mest robuste dekkene noensinne

Extreme E – Continental dekk

Et ekstremt race krever ekstreme dekk: Continental dekk!

Et ekstrem race krever ekstreme dekk

Extreme E er den mest ekstreme racing-serien verden noen gang har sett. Et race som går under så unike og utfordrende forhold, krever en ny type dekk. Og som partner til Extreme E, gjør vi vårt for å sikre at alle deltakerne har best mulig utstyr for å takle forholdene - uansett hva de møter. Continental gikk nøye gjennom kravene og bygde et dekk med høy ytelse som spesifikt imøtekommer de konkurrerende lagenes behov. De optimaliserte dekkene er ikke bare bygget for ekstreme forhold, men også for de unike kravene til rene elektriske SUV-er.

Brennende hete og isende kulde, gjørme og sand – uansett hvor ekstreme forholdene er for både biler og mennesker, så trenger de et dekk med godt grep, god trekkraft og maksimal ytelse gjennom hele racet. Continental CrossContact LX, som var basis for de nye dekkene utviklet for Extreme E, er et  vel balansert touring dekk med et mønster designet for å forbedre trekkraft og stabilitet på praktisk talt alle underlag. Vi videreutviklet dette ved å lage to helt nye dekk spesielt for Extreme E. CrossContact Xtreme Winter og CrossContact Xtreme Summer vil hjelpe deltakerne trygt i mål i verdens mest ekstreme racingserie.


Rally har aldri før vært så elektrisk

Extreme E – Race spesifikasjoner

Alle Extreme E deltakerne benytter samme standardiserte utstyr: dekkene, batteriene og SUV-modellen.

Helt elektrisk – electrisk SUV for ekstreme racing

Alle Extreme E deltakerne benytter det samme utstyret og det er her motorsport produsenten Spark Racing Technology kommer inn i bildet. De skal lage, sette sammen og levere en helt ny elektrisk SUV-modell for de eventyrlystne pionerene i denne off-road serien

En annen kritisk komponent i Extreme E bilene vil være batteriet. Det samme selskapet som tok hånd om batteriene de fire første sesongene av ABB FIA Formel E Championship, Williams Advanced Engineering, er nå ansvarlig for dette i Extreme E.

Testing av prototypen vil begynne i juli 2019 med betydelig bidrag fra Continental om dekkteknologi. Hvert team vil motta to sett med sommer- og vinterdekk, optimalisert for alle tenkelige aspekter av ytelse og sikkerhet som kreves av de elektriske SUV-ene.Extreme E – Racing bil

Alle Extreme E deltakerne kjører samme SUV-modell, bygget av Spark Racing Technology. 

Hvordan bygge en helelektrisk SUV for ekstreme racing

Akkurat som i en tradisjonell løpsserie, vil Spark Racing Technology designe og konstruere et felles rammeverk med strenge spesifikajoner og deretter overlevere det godkjente chassiset til hvert enkelt team. Hvert team står da fritt til å teste og bygge et tilpasset drivverk og karosseri på denne plattformen.

De standardiserte delene laget av Spark Racing Technology vil bestå av følgende:

  • rørramme
  • hjuloppheng og støtdempere
  • bremse- og styresystemer
  • kræsjstruktur og veltebur

 

Det teamene selv kan utvikle er motor og omformer og de kan velge egne deler til karosseriet, som for eksempel motordeksel, sideskjørt, lys samt støtfanger foran og bak.

Batteriene vil være kompatible med Formel E spesifikasjoner og gir en maksimal effekt på 470 kW (ca 630 hk). Dette nye batteriet er spesiallaget for tøffe terrengløp,  og skal tåle ekstreme værforhold, veiforhold og terreng.Hvordan vinne Extreme E mesterskapet

Extreme E er et verdensomspennende mesterskap hvor heleklektriske SUVer kjemper mot hverandre i noen av verdens mest ekstreme miljøer.

Formatet til Extreme E er kjent for motorsportfans, der to grupper på seks team hver konkurrerer mot hverandre i en fartsfylt turnering. De fire beste teamene går videre til en utslagsfinale og kjemper om en ettertraktet plass i finalen.

Off-road etappene vil være 6-10 kilometer lange, og sjåførene må navigere seg gjennom en rekke virtuelle porter. Hver etappe vil bestå av 5-6 porter, med en kombinasjon av terrengløp og åpent terreng.

Extreme E – Regler

I Extreme E konkurrerer to grupper på seks team mot hverandre i en spennende og fartsylt turnering.

Hva skjer akkurat nå:


Sjekk ut Extreme E

Utover det Ekstreme

Bli med den profesjonelle, svenske racerkjøreren Mikaela Åhlin-Kottulinsky bak kulissene i en serie kortfilmer om denne revolusjonerende racing serien.

Les mer

Kort innpå

Bak kulissene til Extreme E tøyer vi grensene for el-biler og mobilitet.

Les mer