Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

Lufttrykksmåler

Hvorfor Continental

Helårsdekk - bra eller dårlig?

Hvorfor er helårsdekk bare halvparten så bra?

Norske vær-dager.

Hva du må vite om dekk og norske vær-dager

Har du vurdert å kjøpe helårsdekk for å slippe å skifte i løpet av året? Glem det. Continental fraråder helårsdekk på det sterkeste, fordi vi bor i et land med forhold som varierer fra høye sommertemperaturer, høst med løv og regn, til vinterdager med over 40 minus. Helårsdekk er et kompromiss, som lages ved å ta utgangspunkt i et sommerdekk og så legge til vinteregenskaper, eller omvendt. Dette betyr at helårsdekk ikke har de gode egenskapene som kreves hverken på sommer eller vinter-veier i Norge. 

Når skal du skifte til vinterdekk?  tommelfingerregel for dekkskifte


Den lunefulle vinteren

Om vinteren er variasjonene i vær og føre store, og skal du kjøre bil her i landet må du hele tiden ta høyde for at føret kan veksle på kort tid, for eksempel fra vått til is. Og selv om du bor i byen, og har greie forhold, skal mange opp på fjellet i helgen til snø og kuldegrader. En annen viktig egenskap er hvordan dekket takler vann i veibanen, noe som er avgjørende for et godt veigrep. På norske veier er ofte vått føre og regn en utfordring uansett årstid, og uansett hvor i landet du bor.

Les mer om hvilke vinterdekk som gjorde det best i Motors vinterdekktest 2017.

 

Sikkerhet først

Dette betyr at helårsdekk uansett vil være en dårligere løsning som ikke egner seg for norske vær-dager – og et alternativ som i verste fall kan koste liv. Derfor anbefaler ikke Continental helårsdekk.

For deg som skal ut og handle dekk, er det eneste riktige å satse på dekk som kan takle alle forhold sesongen kan by på. Uansett om det er sommer- eller vinterdekk du trenger. 

Sjekk vær og kjøreforhold der du bor.