Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

Lufttrykksmåler

Hvorfor Continental

Hva er riktig mønsterdybde

Sjekke mønsterdybde i dekk

Mønsterdybde - hvorfor er dette så viktig?

Du har hørt ordet mange ganger, men vet du hvorfor alle dekkeksperter er så opptatt av mønsterdybde på dekk? Og hvorfor mønsterdybden kan være grunnen til at du må investere i nye dekk, selv om du kanskje synes dekkene ser helt ok ut?

Veigrep og sikkerhet avtar etter hvert som dekket blir slitt og mønsterdybden blir mindre. Derfor er dekk med for lav mønsterdybde farlig for sikkerheten, og derfor finnes det også en lovlig nedre grense for mønsterdybde. Denne er 3 mm på vinterdekk og 1,6 mm på sommerdekk.

Mønsterdybden kan du få sjekket hos nærmeste dekkforhandler, i tillegg har Continental dekk med mønsterdybde-indikator.

For mange vet for lite om mønsterdybde
Slitasjevarsler dekkmønster

En undersøkelse InFact har gjort på vegne av Continental viser at det står dårlig til med kunnskapen om mønsterdybde på dekk, og verst er det blant de eldre. Bare 24 prosent av de over 65 år svarte riktig, at minste tillatte mønsterdybde for sommerdekk er 1,6 millimeter, mens 39 prosent svarte at de mente 3 millimeter er minstemålet for vinterdekk.

– Å kjøre med så slitte vinterdekk er rett og slett livsfarlig. Det er skremmende at såpass mange ikke vet hva som er minimumskrav, sier produktsjef Knut Knudsen i Continental. Spesielt helt unge sjåfører og eldre over 65 år har ikke satt seg inn i konsekvensene av å kjøre med for lav mønsterdybde på sommer- eller vinterdekk.

- På vått sommerføre vil du ha cirka to og en halv billengde ekstra bremselengde med dekk som er slitt ned til 1,6 millimeter sammenlignet med nye dekk. Ved tre millimeter vil forskjellen være litt over én billengde, og det kan være avgjørende i en kritisk situasjon, avslutter Knudsen.

Continentals anbefaling om å skifte dekk i god tid før du når minste tillatte mønsterdybde, er basert på utførlige tester på forskjellig underlag. Testene viser at du beholder det gode grepet ved å bytte dekk før de gamle er slitt ned.

Disse vinterdekkene testet best i år