Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

Nyhet: SportContact 6

21/09/2015
New content item

Nytt supersportsdekk fra Continental

  • opptil 14% bedre enn forgjengeren
  • godkjent for hastigheter opp til 350 km/t
  • fabrikkmontert på Honda Civic Type 


Continentals helt nye SportContact 6 er et dekk for sportslige biler, og er opptil 14% bedre enn forgjengeren.

Continental SportContact 6 er et såkalt UHP-dekk, som står for Ultra High Performance. Dekket er allerede på markedet på noen biler, og tilbys i 41 dimensjoner fra 19 tom til 23 tom. Dekket har opptil 14% bedre egenskaper enn sin forgjenger når det kommer til grep, styrepresisjon og holdbarhet i høy hastighet. Årsaken er at dekket har en annen struktur enn tidligere, gummiblandingen er kjemisk helt annerledes og dekkmønsteret har et nyutviklet design.

- For å oppnå maksimalt grep har kjemikerne hos Continental videreutviklet gummiblandingen Black Chili. I nye SportContact 6 er det to faktorer som sørger for optimalt feste, også når bilen er helt på grensen. For det første er gummiblandingen laget på en slik måte at den tilpasses grovheten i veien. Samtidig dannes kjemiske forbindelser mellom dekket og veibanen som fungerer som små sugekopper. Begge faktorer sørger for fantastiske egenskaper under bremsing, i svinging og akselerasjon - både på tørr og våt veibane, sier teknisk sjef for Continental i Norden, Frank G Larsen.


Du finner mer informasjon om Continental SportContact 6 her.


For å sørge for en rask og presis styring er også dekkmønsteret forandret. SC6 har asymmetrisk mønster med en utside og en innside for å fungere optimalt med moderne bilelektronikk. Avhengig av dimensjonen på dekket har man tre eller fire langsgående riller. Fordi utsiden av dekket er utsatt for større krefter ved svinging, er ytterskulderen utformet spesielt for å arbeide sammen med ESP. Dette øker stabiliteten på dekket og tillater at større krefter skal overføres. Dekket er utformet slik at det blir store mønsterblokker på UT-siden, noe som skaper god friksjon og svært godt grep.

Continental SportContact 6 er godkjent for hastigheter opp til 350 km/t, og hele dekkets konstruksjon er tilpasset slike hastigheter – samtidig som det fungerer optimalt i ”normale” hastigheter. For å oppnå dette har man brukt det innovative materialet "Aralon 350", som er spesialutviklet for SportContact 6. Dette er et syntetisk fiber der to tråder aramid er spunnet sammen med en tråd av fleksibel nylon til korden vi kaller Aralon Dette brukes i dekkets Capply (hjelpelag som ligger med trådene i dekkets rulleretning) for å forhindre at dekkets ytterdiameter forandres ukontrollert i høye hastigheter

Continental SportContact 6 er allerede fabrikkmontert på alle nye Honda Civic Type R, og produksjonen pågår nå utover høsten og vinteren. 

Kontakt
New content item
Frank Larsen

Technical Manager

Nordic Customer Service Manager

Breivollveien 31

0668 Oslo

+47 901 72316