Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

stage_image

Continental best i Motors Vinterdekktest

Testvinner på både pigg og piggfritt

07/10/2016
Best i vinterdekktest 2016
  • Continental kommer best ut i både piggfri testen og piggdekk testen i NAF magasinet Motor nye test av vinterdekk


 

NAFs medlemsmagasin Motor tester hvert år både sommer- og vinterdekk. Dette er en helt uavhengig test som utføres i samarbeid med magasiner i Sverige og Finland. I årets utgave ble det testet 10 piggdekk og 11 piggfrie dekk.

Blant piggdekkene ble Continental IceContact 2 tildelt en delt førsteplass med 8,6 poeng. Det piggfrie dekket Continental ContiVikingContact 6 er, med sine 7,6 poeng, kåret til det aller beste valget blant de piggfrie dekkene. Dette dekket ble også kåret til best i test da svenske Vi Bilägare publiserte sin test av piggfrie vinterdekk tidligere i høst.

- Det er selvfølgelig gledelig for oss at uavhengige tredjeparter beviser at våre dekk byr på den beste sikkerheten på norsk vinterføre. Dette er noe vi jobber kontinuerlig med, og vi kommer til å fortsette å forbedre dekkene våre for å sikre at alle som kjører på Continental-dekk har best mulig grep uansett føre, sier marketingansvarlig i Continental, Hege Eike Lie.

Under dekktesten blir dekkene testet på en rekke underlag – fra snø og is til tørt føre. Sikkerhet er imidlertid det viktigste, så NAFhar vektet grep på snø og is høyere enn grepet på vått og tørt føre.

- Om du bør velge pigg eller piggfritt avhenger av kjøremønsteret ditt. Hvis det inkluderer mye is, er piggdekk sannsynligvis det beste valget. På snø er imidlertid forskjellen mellom de to dekktypene minimal, forklarer Eike Lie.

Den komplette dekktesten er tilgjengelig i NAFs medlemsblad Motor og på motor.no.

New content item

Hege Eike Lie

Adm. direktør
Pressekontakt 


Mobil: +47 92 28 12 78
@:hege.eike.lie@conti.de