Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

stage_image

Media Services

Piggfrie vinterdekk på sommeren

26/09/2017
Brems på vått føre


I Norge er det ikke forbudt å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren. -Det bør det bli, sier produktsjef hos Continental, Knut Knudsen.

Sommeren er på hell, og i følge en undersøkelse Infact har gjort for Continental har 20% av alle nordmenn med bil kjørt på piggfrie vinterdekk en hel sommer uten å bytte til sommerdekk. Er du en av de som har gjort det i år, bør du tenke deg godt om neste vår, mener produktsjef hos Continental, Knut Knudsen.

- Mange tror at det ikke er noe problem å kjøre med piggfrie vinterdekk på sommeren fordi det ikke er pigger i dem. Men de glemmer at disse dekkene har et mønster og en gummiblanding som er laget for kalde temperaturer, is, snø og slaps. Ved rundt sju varmegrader vil ikke gummien på piggfrie vinterdekk fungere like godt som med sommerdekk.

En som fikk erfare det tidligere i år er syklisten Edvald Boasson Hagen. Sammen med Continental fikk han gjennomføre en bremsetest på vått underlag med både sommerdekk og vinterdekk. Fra 110 km/t brukte han 37 meter på å stoppe med sommerdekk. Så fikk han prøve seg på samme sted, med samme bil, men med piggfrie vinterdekk. Han brukte nesten dobbelt så mange meter på å stoppe, og bilen stod ikke stille før han hadde passert 68 meter.

Se videoen med Edvald Boasson Hagen her 

Som om ikke det er skremmende nok, hadde Boasson Hagen 60 km/t da han passerte det stedet hvor han stod stille da han stoppet med sommerdekkene.

- Vår uformelle bremsetest med Boasson Hagen bør være bevis nok. Det er enorm forskjell i bremselengde og generelle kjøreegenskaper på sommerdekk og piggfrie vinterdekk om sommeren, avslutter Knut Knudsen.


Knut Knudsen, Continental PLT

Knut Knudsen

Produktsjef
Pressekontakt Personbil/SUV/Varebil


Mobil: +47 95 87 36 31
@:knut.knudsen@conti.de