Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

stage_image1_lg

Bytt til sommerdekk fra Continental.

Sommerdekk, vinterdekk eller helårsdekk

Hvilken type dekk bør man ha når?

Continental anbefaler på det sterkeste at man bruker riktige dekk i forhold til den sesongen man er i.  Det betyr ganske enkelt sommerdekk om sommeren og vinterdekk om vinteren. På denne måten blir sikkerheten ivaretatt på best mulig måte under alle værforhold. Helårsdekk vil aldri kunne oppnå optimal sikkerhet under noe forhold og anbefales ikke brukt i Norge.

Tommelfingerregel :  Sommedekk kjører du på ca mellom påske og oktober, men litt avhengig av hvor i landet du bor og hvilket føre det er. Kjører du piggfrie vinterdekk er det ingen spesiell dato å forholde seg til, men kjører du derimot på piggdekk må du forholde deg til loven som sier:


Det er ikke tillatt å kjøre med piggdekk i perioden

  • fra og med første mandag etter påske til 1. november. Dette gjelder alle fylker bortsett fra de tre nordligste: 
  • fra og med 1. mai til 15. oktober. Gjelder Nordland, Troms og Finnmark


I illustrasjonen nedenfor ser du hvordan de forskjellige dekktypene takler forskjellig vinterføre.

Når bør man bruke sommerdekk?
summer_sit

I sommerhalvåret anbefaler vi på det sterkeste at man kjører på sommerdekk. Det er noen som tror at det er ok å slite ut de piggfrie vinterdekkene om sommeren, men dette vil vi sterkt fraråde.

Det er kun med sommerdekk du vil oppnå det beste grepet uansett våte eller tørre veier. Dette fordi mønster og gummiblanding er spesielt tilpasset varmere temperaturer. Sommerdekk gir også høyere kjørestabilitet i kurver og det gir optimal kjørelengde på sommertemperaturer.

Når trenger du vinterdekk?
article_66w_image1

Når høsten kommer og gradestokken nærmer seg 0° C - er det på tide å tenke på vinterdekk. Norge er et langt land med mye forskjellig vær som fort kan endrer seg fra sol til regn og til is og snø, så for din egen og andres sikkerhet bør du ikke vente for lenge før du bytter til vinterdekk.

Kjører du piggfritt kan du i prinsippet bytte når som helst, men kjører du piggdekk må du forholde deg til disse reglene.

Det er ikke tilatt å kjøre med piggdekk i perioden

  • fra og med første mandag etter påske til 1. november.
    Gjelder alle fylker bortsett fra de tre nordligste.
  • fra og med 1. mai til 15. oktober.
    Gjelder Nordland, Troms og Finnmark.


 
Hva er utfordringen med brede dekk på vinterføre?

På all slags vinterføre, uansett om det er snø, is, vått eller tørt, kan det være en fordel å kjøre med dekk som er bredere enn standard. Brede vinterdekk gir bedre kjøreegenskaper og høyere sikkerhet.

Continental anbefaler: Velg minimum samme eller bredere vinterdekk enn sommerdekk.

wider_winter_tires
Hva du bør vite om helårsdekk

Vi vil på det sterkeste anbefale å kjøre på de dekkene som er tilpasset den sesongen du til enhver tid er i. Det vil si vinterdekk i vinterhalvåret og sommerdekk i sommerhalvåret. På denne måten vil du ha best mulig sikkerhet under alle værfohold.

Helårsdekk er en mellomløsning som aldri vil kunne oppnå samme sikkerhet som henholdsvis sommerdekk på sommerføre og vinterdekk på vinterføre.

article_66w_image1