Produkter til Personbil / Varebil / 4x4

Ting du ikke visste om dekk

Gjenværende mønsterdybde - Slitasjevarsler

Hva er mønsterdybde-indikator (TWI)

RemainingTreadDepth

Mønsterdybdeindikator – eller slitasjevarsler – er små forhøyninger jevnt fordelt i de langsgående rillene i slitebanen. Når dekket slites og mønsterdybde-indikatorene kommer på nivå med slitebanen, betyr det at dekket er slitt ned til ca 1,6 mm (sommerdekk), det vil si likt minste tillatte mønsterdybde i Norge og de fleste andre land. Dekket bør byttes omgående.

 

Til tross for at lovens minstemål er 1,6 mm på sommerdekk og 3 mm på vinterdekk, anbefaler Continental at man bytter dekk ved gjenværende

mønsterdybde sommerdekk: 3 mm

mønsterdybde vinterdekk : 4 mm

Mønsterdybde-indikator vinterdekk

Mønsterdybden er uhyre viktig for mange av vinterdekkenes egenskaper.  Så selv om minste tillatte mønsterdybde for vinterdekk i Norge er 3 mm, anbefaler allikevel Continental at man skifter ved gjenværende 4 mm. Når mønsteret er slitt ned til 4 mm, kommer mønsterindikatoren på nivå med overflaten av slitebanemønsteret, noe som viser at dekket har nådd sin "grense" hva vinteregenskaper angår.

Mønsterdybde indikator sommerdekk
article_66w_image1

Continental har innført en egen "Slitasjevarsler Sommerdekk" i ulike sommer dekk linjer. Sommer-indikatoren informerer føreren når den gjenværende mønsterdybden er 3 mm. Når slitebanen er slitt ned til 3 mm, blir sommer indikatoren på nivå med slitebanemønsteret, noe som forteller at det er en betydelig reduksjon i våtgrepsegenskapene. Continental anbefaler å bytte sommerdekk ved gjenværende 3 mm mønsterdybde da dette er det optimale kompromiss mellom sikkerhet på vått underlag og økonomi.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å sikre at vi gir deg den beste opplevelsen på nettstedet vårt. Klikk her for å finne ut mer eller for å endre innstillingene for informasjonskapsler.