Produkter til Transport

Winter Stage Birdview

Takle vinteren med tillit.

Continental vinner GreenTec Award 2014 for løvetanngummi

Den ledende dekkprodusenten og leverandøren til bilindustrien Continental er sammen med Fraunhofer-instituttet for molekylærbiologi og anvendt økologi (IME, Münster-avdelingen) og Institutt for plantebiologi og bioteknologi ved universitetet i Münster blitt tildelt GreenTec Award 2014 for sitt felles utviklingsprosjekt "RUBIN – Industrial Emergence of Natural Rubber from Dandelion." Et jurypanel på 60 medlemmer bestående av eksperter fra industri, akademia, bransjeforeninger og medier trakk fram dette prosjektet som et fremragende eksempel på miljøengasjement og banebrytende miljøteknologi i kategorien "Automobilitet". Tildelingsseremonien fant sted 4. mai i München ved åpningen av IFAT, verdens ledende bransjemesse for miljøteknologi. GreenTec Awards, som har 14 kategorier, er Europas største miljø- og næringslivspriser og ble utdelt første gang i 2008.

"Vi er svært glade over å motta denne prisen for løvetanngummiprosjektet. Continental arbeider fram en svært lovende teknologi som vi vil komme til å se det fulle potensialet av i løpet av de neste årene. I lys av økt bruk av motorkjøretøy i vekstmarkeder som Asia forventer vi en stor økning i etterspørselen etter naturgummi i framtiden. Vi er overbevist om at gummi fra løvetannroten vil gjøre dekkproduksjonen vår betraktelig mer effektiv og bærekraftig", sa Nikolai Setzer, styremedlem i Continental og sjef for dekkdivisjonen.

teaser_66w_image2

"I RUBIN-prosjektet jobber vi for å finne en økologisk, økonomisk og sosialt bærekraftig løsning for å møte denne voksende etterspørselen", tilføyde dr. Andreas Topp, konserndirektør for material- og prosessutvikling og industrialisering i Continentals dekkdivisjon. Continental og IME arbeider nå med den industrielle anvendelsen av russisk løvetann, som skal være svært rik på gummi og ikke er avhengig av et tropisk klima, til forskjell fra vanlige gummitrær. Denne lite kresne planten kan dyrkes i en rekke tempererte regioner på såkalt "marginal jord", landområder som tidligere var ubrukelige for jordbruk. Andreas Topp: "Løvetanngummi kommer til å korte ned transportrutene til produksjonsanleggene våre og sette oss i stand til å dekke den økende etterspørselen etter gummi uten å ofre mer dyrebare regnskogarealer. Begge disse faktorene vil få en bærekraftig positiv effekt på verdens CO2-fotavtrykk og artsmangfold."

Image

Dr. Carla Recker, prosjektleder og ansvarlig for materialkjemi i Continentals dekkdivisjon, framhever: "I tillegg til å overbevise juryen i GreenTec Awards tjener denne positive miljøeffekten også som motivasjon til å jobbe videre på dette langsiktige og utfordrende prosjektet." Dr. Recker tok imot prisen sammen med professor Dirk Prüfer fra Fraunhofer IME i München foran 1000 gjester fra næringsliv, idrett og underholdning.