Produkter til Transport

Winter Stage Birdview

Takle vinteren med tillit.

Joseph von Fraunhofer-prisen 2015 tildelt for løvetanngummi

Joseph von Fraunhofer Prize 2015 awarded for Dandelion Rubber

I juni 2015 ble de ledende forskerne i prosjektet "RUBIN – Industrial Emergence of Natural Rubber from Dandelion" tildelt den prestisjetunge Joseph von Fraunhofer-prisen for forskningen på russisk løvetann og utviklingen av bildekkprototyper basert på løvetanngummi. Prosjektet er et eksempel på vellykket samarbeid mellom Fraunhofer-instituttet for molekylærbiologi og anvendt økologi (IME, Münster-avdelingen), Institutt for plantebiologi og bioteknologi ved universitetet i Münster og dekkdivisjonen i Continental i Hannover.

Prisen ble utdelt i Wiesbaden til prof. Dirk Prüfer og dr. Christian Schulze Gronover (IME og Institutt for plantebiologi og bioteknologi), og dr. Carla Recker (Continental).  "Det er en ære å motta denne prestisjetunge prisen for dette samarbeidprosjektet", sier dr. Carla Recker. "Det vi arbeider med, vil gjøre dekkproduksjonen enda mer miljøvennlig uten å gå på akkord med våre høye krav til kvalitet og ytelse."

Fraunhofer har delt ut årlige priser for vitenskapelige prestasjoner siden 1978. Joseph von Fraunhofer-prisen går til forskere som løser problemer knyttet til anvendt vitenskap.  Den er innstiftet til minne om Joseph von Fraunhofer (1787–1824), optiker og fysiker, som brukte resultatene av presist vitenskapelig arbeid til å utvikle banebrytende produkter.