Produkter til Transport

Winter Stage Birdview

Takle vinteren med tillit.

Continental presenterer de første testdekkene av løvetanngummien Taraxagum™

Den internasjonale dekkprodusenten og leverandøren til bilindustrien Continental har nådd en viktig milepæl i forskningsprosjektet for industrialisering av løvetanngummi i dekkproduksjonen. På den internasjonale motormessen 2014 (IAA) for nyttekjøretøy i Hannover presenterte Continental de første testdekkene av det banebrytende materialet som selskapet caller Taraxagum, avledet av det botaniske navnet på løvetann (taraxacum). All naturgummien i slitebanen på testdekkene var erstattet med Taraxagum. Med dette viktige steget kommer Continental stadig nærmere målet om å gjøre dekkproduksjonen mer bærekraftig og mindre avhengig av tradisjonelle råvarer.

Image


teaser_66w_image2

"Etter flere års utviklingsarbeid sammen med Fraunhofer-instituttet gleder vi oss til å få de første løvetanndekkene ut på veien. For å gjøre best mulig bruk av løvetannhøsten besluttet vi å lage vinterdekk til personbil, siden de inneholder en høy andel naturgummi", forklarer Nikolai Setzer, styremedlem i Continental med ansvar for dekkdivisjonen. Continental har til hensikt å utvinne løvetanngummi i industriell skala og innlemme materialet i serieproduksjon av dekk i løpet av fem til ti år. Dekkene vil bli grundig testet på Contidrom testbaner i utenfor Hannover og i Arvidsjaur i Sverige. Setzer understreker: "Dette er ekstremt viktig, for vi kommer ikke til å gå på akkord med dekkenes ytelser."

teaser_66w_image3

"Utviklingsprosessen for Taraxagum har vært svært lovende så langt, og vi går videre med industrialiseringen sammen med partnerne våre. Vi har stor tillit til at resultatene av forskningen vil bli bekreftet under testingen av dekkene, og at de kommer til å oppfylle ytelsesmålene", tilføyer dr. Andreas Topp, sjef for material- og prosessutvikling og industrialisering i Continentals dekkdivisjon. Gjennom grundig forskning i samarbeid med Fraunhofer-instituttet for molekylærbiologi og anvendt økologi (IME), Julius Kühn-instituttet og plantefirmaet Aeskulap GmbH ble det dyrket fram en robust sort av russisk løvetann som avgir mye gummi.

Det langsiktige målet for prosjektet er å finne en både økologisk, økonomisk og sosialt bærekraftig løsning på den økende etterspørselen etter gummi. Russisk løvetann kan dyrkes på hittil uutnyttede jordbruksarealer i tempererte regioner over hele Europa, som også ligger nær Continentals dekkfabrikker. Dermed blir transportrutene kortere og miljøpåvirkningen mindre. I mai 2014 ble løvetannprosjektet hedret med den prestisjetunge miljø- og økonomiprisen "GreenTec Award" i kategorien "Automobiltitet".

teaser_66w_image4