Produkter til Transport

stage_CLC_TT

ContiLifeCycle™

ContiLifeCycle™

Dekkene våre lever lenger.

ContiLifeCycle

Nye Dekk i Liv nr.2. Fabrikkregummiering bead to bead. 

Fakta

Continental lastebildekk er laget for overlegen økonomi gjennom hele levetiden til dekket. ContiLifeCycle™ begynner med det nye dekket og fortsetter med våre premium regummieringsløsninger og ContiCasingManagement. 


ContiLifeCycle forlenger levetiden på dekkene og reduserer dekkostnadene betraktelig.

Når du kjøper et regummiert dekk, får du ikke bare lavere dekkostnader, men du bidrar også til å verne om miljøet. Gjenbruk av dekkstammen sparer energi og råmaterialer. I tillegg reduserer det antall gamle dekk som er i sirkulasjon.

New_Continental_Tires

Nye Continental-dekk

Nye Continental-dekk – Dekk med mange liv

Både veiforhold og transportoppdrag kan variere kraftig. Det er derfor vi har utviklet Continental lastebildekk, den ideelle løsningen for spesielle krav til transport, som stadig krever ditt fulle potensial.

Continentals dekkstammer utgjør grunnlaget for den fremragende driftsøkonomien til våre dekk. Enestående strukturell slitestyrke oppnås gjennom bruk av optimaliserte forsterkninger og materialer sammen med en profil beregnet på dette bruksområdet. Slitestyrke som betaler seg i lengden.

Det er vel verdt å investere i Continental dekkstammer siden de utgjør et verdifullt råmateriale for regummiering. Ved å bruke dekkstammene om igjen sparer du ikke bare jordens ressurser, men også dine egne.


Regrooving_CLC

Mønsterskjæring

Mønsterskjæring - Den smarte måten å forlenge dekkenes levetid på

Profesjonell mønsterskjæring er et fornuftig valg som forlenger levetiden til et dekk og gjør det enda mer økonomisk.

Mønsterskjæring lønner seg faktisk på to måter: For det første fordi du rett og slett kan kjøre dekket lenger. For det andre fordi lavere mønsterdybde reduserer rullemotstanden, som igjen reduserer drivstofforbruket.

I tillegg kommer alle miljøfordelene. Et dekk som kan brukes lenger før det skiftes ut, sparer verdifulle ressurser. Dekket må selvfølgelig være merket som egnet for mønsterskjæring. Kun faglærte må utføre mønsterskjæringen for at utbyttet skal bli størst mulig, og for at ikke dekkstammen skal bli skadet.


Casing_Management

ContiCasingManagement™

ContiCasingManagement™ – En svært verdifull tjeneste

Å kjøpe Continental lastebildekk betaler seg veldig raskt. Ikke bare fordi dekkene har fremragende kvalitet og lang levetid, men også fordi tjenesten ContiCasingManagement hjelper deg med å holde et øye med kostnader gjennom hele levetiden til dekket.

ContiCasingManagement er basert på standardiserte metoder og tar hånd om hele administrasjonsprosessen for dekket. Du kan for eksempel bruke vårt nettbaserte administrasjonsverktøy for å følge med på dekkstammene du har, og til enhver tid velge hva du ønsker å gjøre med brukte dekk: selge dem, regummiere dem eller simpelthen etterlate dem hos oss. Du bestemmer hva som skal gjøres, og når og hvor det skal gjøres. Det betyr maksimal fleksibilitet og oversikt for deg og kjøretøyparken din.


ContiCasingManagement™:

  • dekkstammeinnsamling
  • dekkstammevurdering
  • dekkstammekjøp
  • avhending
  • ContiCasingBank (inkl. rapporter på nett)

Retreading_CLC

Retreading

ContiTread er Continentals premiumløsning for kald regummiering.

ContiTread produseres utelukkende med Continental-materialer og -mønstre. Dekkene får nytt mønster og forlenget levetid som resulterer i reduserte dekkostnader.

Det beste resultatet fås ved bruk av Continental-stammer på grunn av overlegen kvalitet og teknologien som brukes i våre dekkstammer. ContiTread kan også brukes på dekkstammer fra andre produsenter.

Med vår nye ContiRe premiumtjeneste for varm regummiering gir du slitte Continental lastebildekk nytt liv og utnytter dekkenes økonomiske potensial fullt ut.

ContiRe produseres i utgangspunktet på samme måte som våre nye dekk, med samme mønstre og gummiblandinger. Det brukes bare Continental-dekkstammer, som regummieres fra bead til bead. Sideveggene fornyes også, og dekkene er stadig egnet for nye mønsterskjæring.

Den høye kvaliteten garanteres ved hjelp av et standardisert kvalitetssikringssystem som består av utmattelses- og sikkerhetstester. Alle ContiRe-dekk er omfattet av Continental-garantien. Alt dette og den enestående kjørelengden gjør ContiRe til det beste valget blant dekk på regummieringsmarkedet.

Det er to metoder som kan benyttes for regummiering: varm regummiering og kald regummiering. Bare nøye utvalgte og inspiserte dekkstammer brukes. Selve produksjonsprosessen er identisk for begge metodene, opp til fasen der man legger på slitebanematerialet og foretar vulkaniseringen.


Varm regummiering

Ved varm regummiering er prosessen ved å påføre slitebanematerialet praktisk talt identisk med produksjonen av et nytt dekk.

Slitebanematerialet tas direkte fra ekstruderen og legges på den nedslipte stammen. Deretter blir slitebanen og stammen herdet i en vulkaniseringsform med det nødvendige slitebane-mønsteret. Mønsteret på slitebanen formes under vulkaniseringsprosessen, akkurat som på et nytt dekk.

Varmeregummierte lastebildekk fra Continental er regummiert fra bead til bead. Den største fordelen ved dette alternativet er at sideveggene fornyes, noe som gjør at kvaliteten på et varmeregummiert dekk er like god som på et nytt.


Kald regummiering

Ved kald regummiering monteres en ferdig slitebane på den nedslipte dekkstammen. Under konstant strekk plasseres slitebanen med et ikke-vulkanisert lag på den nedslipte stammen. Strekkingen før vulkaniseringen sørger for at slitebanen passer optimalt til dekkprofilen, og at delene festes på en effektiv måte mens dekket er i autoklaven. Dekket "pakkes" i et herderør (envelope) og herdes under trykk i autoklaven.


ECE 109

ECE-forskrift nr. 109 definerer typegodkjenningsstandarder for produksjon av regummierte luftfylte dekk for kommersielle kjøretøyer og tilhengere til disse. Denne forskriften definerer strenge kvalitetskontrolltiltak som har vært obligatoriske for regummieringsbedrifter siden september 2006 for å sikre høy kvalitet på regummierte dekk.